Een meditatie kan je helpen te ontspannen en je gedachten stroom tot rust te brengen. Het helpt je gedachten beter het moment in het hier en nu te ervaren i.p.v. in het verleden of de toekomst. Dit kan je diepe geestelijke en lichamelijke ontspanning opleveren, wat altijd van positieve invloed is op je gedachten, gevoelens, zelfvertrouwen en gezondheid. Tijdens maar ook na de meditatie biedt het je energie, innerlijke rust, bewustzijn, een verbeterde concentratie en helderheid.


Op woensdagavond is het mogelijk om wekelijks te komen Mediteren.Tijdens het mediteren wordt je begeleid met een visualisatie, daar mag je op je eigen wijze in mee gaan, mag want niets hoeft. Om lekker te kunnen zitten of liggen met de meditatie zijn er matjes, kussens en dekens aanwezig. Aan het einde van de meditatie drinken we een kop thee en kun je een kaartje trekken met een inspirerende tekst om als overdenking mee naar huis te nemen!

Ben je benieuwd of dit iets voor jou is? Het is mogelijk om vrijblijvend een gratis proef les mee te ervaren!

Wanneer: Iedere woensdagavond van 20.00-21.15 uur
Kosten: € 7,50 per les

Kleurenmeditatie is een effectieve methode om jezelf te ontwikkelen, de invloed van kleuren met de combinatie van meditatie bieden je mogelijkheden om verdieping aan te brengen in je persoonlijke groei. Niet alleen tijdens de meditatie maar ook daarna kan het je een waardevol en blijvend resultaat geven. Zo biedt je jezelf een kans om kleurrijke inspiratie aan je leven toe te voegen!

Kleuren kunnen in vele opzichten een grote rol spelen in ons dagelijks bestaan, ze bepalen mede je stemming en zijn verbonden met je gevoelens. De 7 basiskleuren zijn verbonden met chakra’s en iedere chakra heeft eigen bepaalde energiewaarde en kenmerken. De kleuren zijn onafhankelijk van elkaar te volgen, maar bij het volgen van de kleuren op volgorde is de meeste harmonie en verbinding in de chakra’s te ervaren.

De kleurenmeditatie is zowel individueel als in een kleine groep van max. 10 personen te volgen.

De tijdsduur van een individueel consult is 90 minuten en de kosten zijn € 50,00

De Kleurenmeditatie als cursus bestaat uit 8 avonden waarin per avond een kleur en tijd en aandacht voor jezelf centraal staan. Voor data en kosten zie hoofdstuk: Activiteiten agenda of neem contact op voor meer info.

 

Op reis met... Meditatie is een reeks meditaties waar je symbolisch op reis gaat, iedere meditatie staat er een onderdeel van je reis centraal, zo ga je bijv. een meditatie je koffer/rugzak Inpakken, wat neem je mee en wat laat je achter? Je gaat symbolisch Vertrekken, Onderweg zijn en met aandacht reizen. Ontmoeten, wie en wat kom je tegen? En weer terug naar je thuis. Herinneringen, even rustig de tijd nemen voor een terugblik!

Voor de tussenliggende weken ontvang je tips en schrijfopdrachten om vrijblijvend een reisdagboek bij te houden. Je kunt je belevenissen van de meditatie erin beschrijven maar tussentijds ook aanvullen met tekst, foto's, tekeningen enz.

De Op reis met... Meditatie is zowel individueel als in een kleine groep van max. 10 personen te volgen.

De tijdsduur van een individueel consult is 90 minuten en de kosten zijn € 50,00

De Reismeditatie als cursus bestaat uit 8 avonden waarin per avond een deel van je reis en tijd en aandacht voor jezelf centraal staan. Voor data en kosten zie hoofdstuk: Activiteiten agenda of neem contact op voor meer info.

 

Met Creatieve Meditatie is het mogelijk om meditatie te verdiepen op een creatieve manier, na de meditatie ga je in alle rust werken aan een collage waar de verdieping en inspiratie die je hebt opgedaan tijdens de meditatie een creatieve en vaak verrassende en inzichtelijke uiting krijgen.

Voor de tussenliggende weken ontvang je tips en plak en schrijfopdrachten om vrijblijvend je collage en schrijf boek bij te houden. Je kunt je belevenissen van de meditatie erin beschrijven maar tussentijds ook aanvullen met tekst,plaatjes, foto's, tekeningen enz.

De Creatieve meditatie is zowel individueel als in een kleine groep van max. 10 personen te volgen.

De tijdsduur van een individueel consult is 90 minuten en de kosten zijn € 50,00

De Creatieve meditatie als cursus bestaat uit 8 avonden waarin per avond een kleurthema en tijd en aandacht voor jezelf centraal staan. Voor data en kosten zie hoofdstuk: Activiteiten agenda of neem contact op voor meer info.

 

Ook zijn er regelmatig korte Thema meditaties een korte reeks van bijv. 4 meditatie avonden met een bepaald thema. Zo is er Wereldmeditatie waar je in gedachten naar een bepaald land toe reist of andere onderwerpen, heb je zelf een thema of verzoek, laat het weten dan zijn er altijd mogelijkheden.

De locatie van alle Meditatie lessen: Yoga Zevenbergen, Neerhofstraat 10, 4761 BM Zevenbergen