Reiki is letterlijk de vertaling van de Japanse woorden voor "universele levensenergie". "Rei" betekent onbegrensde en "Ki" levenskracht. Het is een methode om levensenergie vrij te laten stromen.

De Japanse dr. Usui heeft deze methode aan het einde van de 19e eeuw herontdekt.

Reiki is geschikt voor iedereen, leeftijd speelt hierbij dan ook geen rol, het is geen gave, het is geen religie en je hoeft er ook zeker niet in te geloven. Reiki is zeer eenvoudig te leren, doordat iedereen van nature in staat is om energie van uit het universum op te nemen.

Reiki heelt op alle niveaus; het lichamelijke, geestelijke en emotionele.

Het stimuleert o.a. het zelf genezende vermogen van het lichaam en kan daardoor resultaat geven op vele gebieden.

Voorbeelden waarbij Reiki o.a. kan bijdragen zijn:

  • Ontspanning
  • Stressvermindering
  • Pijnverlichting
  • Inzicht
  • Positiviteit
  • Verbetering van je intuïtie
  • Spirituele groei
  • Versterking van het immuunsysteem
  • Helderheid


Reiki is goed te combineren met alternatieve en reguliere geneeswijzen. Het is echter geen vervanging voor een reguliere behandeling. Bij lichamelijke en geestelijke klachten is het aan te raden om onder controle te blijven bij een arts.

Een behandeling is een goede manier om kennis te maken met Reiki.

Tijdens een behandeling lig je aangekleed op een behandeltafel, waarbij degene die Reiki geeft de handen op diverse plaatsen op of net boven het lichaam van de ontvanger houdt. Je eigen lichaamsenergie stroomt daar naar toe waar nodig en brengt zo onder andere meer evenwicht, balans en ontspanning.

De tijdsduur van een behandeling is 60 minuten en de kosten zijn € 35,00
Een uitgebreidere behandeling is 90 minuten en kost € 50,00

Jezelf en/of anderen Reiki geven is gemakkelijk zelf te leren.

Het verloop van het leven kan ervoor zorgen dat levensenergie minder goed stroomt, oorzaken kunnen eventueel liggen in onze opvoeding, cultuur, welvaart, maatschappij en persoonlijke ervaringen.

D.m.v. een cursus ontvang je een energie afstemming die ervoor zorgt dat jouw van nature aanwezige levensenergie weer hersteld kan worden door een hernieuwde verbinding.

De cursussen zijn onderverdeeld in 3 niveaus; de eerste, de tweede en de derde graad.

Reiki 1e graad

De energieafstemmingen die plaatsvinden tijdens deze cursus, zorgen er onder meer voor dat je vermogen om energie op te nemen verbeterd. Je leert o.a. eenvoudige technieken toe te passen om jezelf en anderen energie te geven. Met een zelfbehandeling werkt de energie vooral door op het fysieke vlak.

Deze cursus kan zowel individueel als in een kleine groep gevolgd worden en wordt gegeven in 2 dagdelen.

De kosten zijn € 150,-

Reiki 2e graad

De energieafstemming die tijdens deze cursus gegeven wordt zorgt ervoor dat o.a. de energie nog krachtiger gaat stromen. Je leert o.a. een techniek om met gebruik van 3 symbolen reiki te sturen op afstand naar b.v. jezelf, een ander of een situatie.

Reiki 2 werkt dieper op mentaal en emotioneel niveau.

Deze cursus kan zowel individueel als in een kleine groep gevolgd worden en wordt gegeven in 1 dagdeel.

De kosten zijn € 150,-

Reiki 3a graad

De energieafstemming die tijdens deze cursus gegeven wordt versterkt onder meer je energiestroom en bevordert bewustwording en verdieping in jouw reiki proces. Je leert o.a. met een 4e symbool om op een dieper niveau reiki te integreren.

Reiki 3a werkt met name door op het spirituele niveau en bevordert je bewustwordingsproces.

Deze cursus kun je individueel volgen en wordt gegeven in 1 dagdeel.

De kosten zijn € 150,-

Reiki 3b graad

De energieafstemming die tijdens deze cursus gegeven wordt zorgt ervoor dat je de reiki energie kan toepassen om zelf energie afstemmingen in de Reiki energie door te geven. Je leert praktijkgericht mensen te begeleiden in het behalen van hun gewenste Reiki graad.

Reiki 3b is een verdieping van al je innerlijk weten, wat je nu als uitgangspunt kunt nemen om anderen te helpen.

Deze cursus wordt individueel gegeven, aangezien het een persoonlijk ontwikkelingstraject is om uitvoerend leraar te worden.

De duur en de kosten om deze cursus te volgen zijn in overleg te bepalen.

Reiki 1e graad ouder en kind

De energieafstemmingen die aan ouder en kind tijdens deze cursus gegeven worden, zorgen er onder andere voor dat het vermogen om energie op te nemen verbeterd. Je leert samen met je kind eenvoudige technieken met energie, die je gelijk op jezelf, maar ook op elkaar toe kan passen.

Reiki 1 is voor ouder en kind een intense verdieping in jullie verbondenheid.

Vanaf ongeveer 7 jarige leeftijd is het mogelijk om de cursus te volgen.

Deze cursus kan samen met je kind of in een kleine groep gevolgd worden en wordt gegeven in 2 dagdelen.

De kosten zijn € 225,-

Met enige regelmaat worden er Reiki ervaringsochtenden en avonden georganiseerd. Iedereen die het leuk vindt om Reiki energie uit te wisselen en ervaringen te delen en een Reiki graad bezit is welkom! Zelfs als je al een tijd weinig met Reiki hebt gedaan,dan kan dit juist een mooi moment zijn om er weer mee verder te gaan! De ochtend of avond wordt afgesloten met een Reiki oefening of een meditatie gecombineerd met Reiki!

Voor data zie hoofdstuk: Activiteiten agenda